Mercedes C 220D motor- és váltóolajcsere

2009.01.09. 11:09

Kedves Autódoki!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az 1999-es évjáratú C 220D Mercedes-Benz autómba milyen sűrűn kell motorolajat és szükség szerint automataváltó-olajat cserélni.

A váltóval kapcsolatban semmi negatívumot nem tapasztaltam, és az "MB"szervizben azt mondták, hogy az eredeti feltöltésen kívül egyszer kell még kicserélni, mert elviekben utána gondozásmentes. Olvastam a leírásotokat a szinttel kapcsolatban, minden rendben volt.(1-es és 2-es sebesség között egy kicsit nagyobbat ránt, inkább "húz". 3000-es fordulatnál 95-öt megy csak, de a gyári végsebességet tudja.)

Előre is köszönöm válaszotokat!

Üdv:

Károly

Kedves Károly!

A gyári előírás szerint ennek az évjáratú modellnek az automata váltója élettartam-feltöltéssel kerül forgalomba, ezért nem kell cserélni, csak ellenőriztetni a szintet szervizzel, mert nívópálcája sincs (csak a helye).

A szerviz azonban helyesen javasolta a cserét... én azt mondom, 60-100 ezer km között valamikor, szűrővel együtt. A régebbi modellekben (1997 előttiek) 60 ezer km-enként kellett cserélni a váltóban az olajat. Az olajcsere-periódus pedig egységesen 15 ezer km-enként esedékes.

Üdvözlettel:

Autódoki