Rejtélyes zárlat a Fiestában

2010.03.31. 11:51

Tisztelt Autódoktor!

Az alábbi hibajelenségekre keresünk választ, ebben kérjük segítségét:
az autó egy Ford Fiesta 1.3 ABS 1999. 04.

Hibajelenségek:

A középső konzolon nincs világítás (óra, fűtés), szivartöltő nem működik, a kilométeróra kb. fél percig nem életképes, utána az autó kijelzi az ABS és kipörgésgátló hibajelzést (ezek a funkciók nem is működnek), az autórádió szintén nem működik.

Több autóvillamossági szerelőnél jártunk, eddigi eredmények: ha a magnóról lekerül a biztosíték, az ABS-é megy ki, ha az ABS biztosítékát vesszük ki, a rádióé sül meg. Óraszerkezet cserélve lett, a külső, motor felőli biztosítéktábla szintén.

Összefoglalva: ABS, Traction, autórádió, óra, szivargyújtó nem működik, az előírt biztosítékokat a másodperc tört része alatt kisüti a rendszer, a kilométeróra gyújtás után csak kb. fél perc alatt kel életre.

Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,
F. István

Kedves István!

Három vonalon érdemes elindulni:
- a rádió bekötése lehet problémás, gyakori hiba, hogy a testkábelt valami egészen rossz vezetékre kötik, ami mondjuk az ABS tápellátását adja
- alapvető testelési hiba a műszerfal kábelezésében, ez lehet egy egyszerű lelazult tessaru is
- a kábelköteg sérülése, összeolvadása

Sajnos mindegyik komoly keresgélést, bontást igénylő feladat, a javítás valószínűleg nem lesz sem gyors, sem olcsó.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.