Golf II-esemhez kellene kapcsolási rajz

2010.05.02. 12:12

Tisztelt Autódoki!

Januárban első autóként vásároltam egy relatív jó állapotú, 1986-os, 1,3-as VW Golf II-t.

Nagyon elégedett vagyok az autóval, bár az idő vasfogai kikezdték itt-ott. A legfőbb hibája, hogy alacsony itt-ott a feszültség (pl.: szivargyújtón mérve 11 volt körül ingadozik, a rádió körén még alacsonyabb. A fűtésventilátor és az ablaktörlők a közös relé miatt úgyszintén akadoznak, egy kis relépiszkálás, és máris meglódulnak az említett berendezések stb.). Tervezem az autó átkábelezését, mert a hiba okát abban vélem felfedezni, hogy a biztosítéktábla, a saruk és a testpontok eloxidáltak, és ez lehet az oka az alacsony feszültségnek, de javítson ki, ha tévedek. A problémám az, hogy sehol nem találok a neten sem ehhez a típushoz komplett kapcsolási rajzot, amely alapján neki mernék vágni a munkának. Amennyiben tudna nekem adni egy megbízható kapcsolási rajzot, vagy ha van egyéb ötlete az említett problémákra, azt nagyon megköszönném.

Károly

Kedves Károly!

Egy ilyen kapcsolási rajz szerzői jog által védett, így remélem, megérti, hogy nem küldhetek és nem linkelhetek önnek ilyesmit. Javaslom azonban, hogy keresse fel valamelyik műszaki könyvesboltot, például Marótiékat, ahol egy komplett javítási kézikönyvhöz is hozzájuthat.

Az autó átkábelezése egyébként nem kis munka, én mai fejemmel kizárólag porrá égett köteg esetén fognék bele ilyesmibe. Azt javaslom, inkább javítsa a kritikus részeket, hiszen egy 5 méteres kábeldarabbal, ha nincs lehúzva róla a szigetelő réteg, nem sok baj lehet.

A biztosítéktábla cseréje jó álllapotú bontottra egyébként komoly előrelépés lehet, ezeknél a Golfoknál sajnos elég érzékenyek a mozgatásra, a nedvességre meg úgy egyáltalán az életre.

Üdvözlettel:
Autódoktor