Hideg, meleg, hideg...

2011.01.22. 13:23

Üdv Doki!

A minap vettem észre az Astramnál('96 c14nz), hogy forr a víz. Éjszakás műszak után a parkolóban lekapartam a jeget a szélvédőről majd a kocsiba visszaülve vettem észre hogy a rostélyokból még mindíg hideg levegő jön. Azt gondoltam gyors voltam és még nem kezdett el melegedni, elindultam haza. Már majdnem otthon voltam (ez 8-9 km út) és még mindig hideg levegő jött a rostélyokból. Rápillantottam a műszerre és meglepődve láttam, hogy az 100! fok fölé ment. Innen már csak pár száz méter volt, otthon azonnal felnyitottam a motorháztetőt, és megnéztem a csöveket. A tartályból jövő cső langyos volt, a hűtőn a felső cső pedig melegebb, a ventillátor nem ment. Ezután ismét elindítottam az autót, ekkor viszont hamar visszahűlt 90 fok alá. Ezután óvatosan letekertem a hűtőfolyadék tartály sapkáját(álló motornál) és ellenőriztem a fagyállót, a mérő -22 fokos fagyállót jelzett. Tegnap este semmi hasonló jelenséget nem észleltem, ma reggel viszont ugyanez történt. Az első és második eset nél is kb. -5 és -10 fok körül volt a levegő. Mi lehet a hiba?

Kedves Érdeklődő!

Igen valószínű, hogy ön egy termosztát-csere előtt áll.

Azt javaslom, hogy otthon ne fusson neki, mert ezeken a motorokon némi bontás után lehet csak hozzáférni a termosztáthoz.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.