Kiszerelném a légzsákot a Suzukiból

2012.11.15. 10:52

Kedves doktor!

Szeretnék tanácsot kérni , hogy hogyan tudom kiszerelni a  kormány légzsákot egy 2005-ös Suzuki Swift-ből?

Köszönettel:

Kedves Érdeklődő!

Ha ez a kérdés felmerült önben, semmilyen körülmények között nem javaslom, hogy nekilásson a légzsák kiszerelésének otthon, különösebb felkészültség nélkül.

Ha azonban mégis elég felkészültnek (és bátornak) érzi magát, íme a kiszerelés menete (de az ég szerelmére, tényleg ne macerálja, ha nem muszáj, vannak ehhez értő szakemberek):

- állítsa középre a kormányt úgy, hogy a kerekek nagyjából egyenesen álljanak;
- vegye le a gyújtást, húzza ki a kulcsot;
- vegye ki a légzsák biztosítékát;
- a biztonság kedvéért (higgyen nekem, veszélyes üzem, szóltam már!) vegye le az akkumulátor negatív saruját is;
- a kormánykerék oldalán lévő nyílásokon át lazítsa meg a légzsákot rögzítő csavarokat, és kiemelheti a légzsákot - ha nincs megfelelő szerszám ehhez, véletlen se próbálja meg lapos csavarhúzóval, inkább adja fel!
- a légzsák kiemelése után a légzsák csatlakozóját (középen) a retesz oldása (felhúzása) után tudja lekötni, a kürt csatlakozóját (alul) pedig óvatosan húzza le;
- ha a szerelésnél a csatlakozó, vagy reteszelése sérül, KÖTELEZŐ cserélni!
- ha tovább bontana (mert hiszen mi másért akarná valaki otthon kiszerelni a légzsákot), figyeljen arra, hogy a légzsák átvezető szalagját középállásban tegye vissza, ellenkező esetben a kitekert kormány eltépheti a szalagot.

Azért még egyszer, csak a biztonság kedvéért: ne, kérem, ne, ha egy mód van rá, otthon ne szereljen légzsákot!

Üdvözlettel:

Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.