Meleget fúj a klíma

2013.06.21. 13:30

Üdv!

Van egy 2.0 16v B Omegám és 1 éve klímaproblémával küszködök, eddig a rekord 1 hét volt működő klímával. Kompresszor bekapcsol, klímahűtő ventilátora megy de a csövek hidegek és a levegő amit fúj, tűzforró.

4. Kompresszor van rajta, ez már úgy néz ki nem engedi el a gázt.

Merre induljak el?

Kedves Érdeklődő!

Egy klímaszerviz felé, ha megoldható.

Számtalan olyan eleme van a rendszernek, amivel ön nem fog tudni mit kezdeni. Már persze ha nincs otthon megfelelő csövekkel és csatlakozóval ellátott kétkörös nyomásmérő. Például.

Ha mégis otthon akarja megoldani, akkor elsőként azt ellenőrizze, hogy járó motornál, bekapcsolt klímával és legalább egyes fokozaton forgó ventillátornál a kompresszor mágneskapcsolója bezár-e.

Ha igen, azt már valószínűsíthetjük, hogy van elegendő gáz a rendszerben. Ha egy rövid ideig megy, majd egy kicsit kikapcsol, aztán újra vissza, és ezt váltogatja, akkor valószínűleg nem is túl kevés, mert a kétkörös nyomáskapcsoló felső nyomásértékét meghaladja a gáznyomás üzem közben.

Ha a kompresszor túl gyakran kikapcsol, oka lehet a nem működő klímaventillátor, vagy a túl sok gáz - ilyenkor túl magas a rendszerben a nyomás.

Ha eddig minden OK, a klíma valószínűleg működik, már érezhetően hűs levegőt kellene nyomnia. Ha mégsem teszi, a fűtésterelő lapokkal lehet még gond - ellenőrizni kell a MITFÚJÓ, HOVAFÚJÓ és HONNANFÚJÓ rendszert is. Ha például a MITFÚJÓ hidegre van kapcsolva, de forró levegőt fúj, akkor itt kell keresni a hibát.

Remélem, tudtam segíteni valamicskét.

Üdvözlettel:

Autódoktor