2015.03.31. 10:44

Üdvözlöm!

Van egy VW Golf 6 Variant TDI, 4 éves 160 000 kilométerrel vásároltam, nagyon szép állapotban van, de az első futómű felől furcsa zajokat hallok, 4 szervizben is megnézték de mindent rendben találtak. A zaj csak rossz úton hallatszik, inkább amikor billeg az autó, pl. egy fekvőrendőrnél majdnem biztos hogy hallatszik, nem kopogás hanem zörgés recsegés szerű, mint egy rossz ágy amikor recseg olyasmi hangja van.

Néha pedig nem hallatszik egyáltalán, úgy vettem észre, hogy amikor vizet kap az autó alja akkor mintha nem hallatszana. Szeretném tudni, hogy ilyesmivel találkozott-e Ön, mi a véleménye a problémáról, esetleg egy kiindulópontot mondana, hogy mit lehetne megnézni ami ezt okozza.

Előre is köszönöm válaszát. Levente.

Kedves Levente!

Az autó oldalirányú mozgatása esetén a stabilizátorok kopogása / nyekergése lehetséges hibaként kínálkozik, ilyenkor az első és a hátsó tengelyek stabilizátor pálcáinak, és a karosszériához csatlakozó belső szilentjeinek ellenőrzése javasolt. Ha ott nem tapasztalható lógás / kopogás száraz állapotban sem, hasonló nyekergést okozhat valamelyik alsó, vagy összekötő gömbfej szárazon futása, teflonperselyének kopottsága.

Nedves időben, vagy egy kis kenőanyag hatására a hang eltűnik. A nyekergő alkatrész csendes üzeme esetén is gyakori ellenőrzésre szorul, és idővel cseréje is javasolt, mert általában a nyekergés a hézagos működés állapotát előzi meg. Kérem, keresse fel szervizét akkor, amikor a hang nagyon erősen hallható, úgy a kollégák gyorsan azonosíthatják a gondot okozó alkatrészt.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu