2015.04.28. 09:40

Helló Autódoki!

A napokban már feltettem a kérdésemet de az elkallódhatott, így megkísérelem újra. 2000-es, 1996 évj. DOHC 6 hengeres Mitsubishi Galantom van. Nem működik az ABS , a tesztek az 51 relét hibáztatják, de ezt több szerelőnek sem sikerült idáig megtalálnia. Már kizárásos alapon cseréltem fejegységet, elektronikát és több relét is, a jeladók pedig jók. A kontroll lámpa néha pislog.

Kérem segítsen tanáccsal ha tud. Válaszát előre is köszönöm. Tibor

Kedves Tibor!

Az 51-es hibakód a szeleprelé hibáját jelenti. A relé a kapcsolási rajz alapján a rendszer feszültség ellátásában segédkezik, illetve a műszerfali visszajelző működtetéséért felelős. A relé a motortérben a hidroaggregát mellett található.

Bármilyen csere előtt egy villamossági ellenőrzést javasolok, mert egy esetleges kábelszakadás, korrózió is eredményezheti a tapasztalt hibákat - főleg, ha a relé korábban már cserére került. A rendszerhez a táblában található 1-es, 2-es, és 13-as biztosítekok tartoznak közvetlenül. Egy megbízható villamossági szakember hamar megoldást talál a blokkolásgátló problémáira, és többet nem kell a jég hátán a szakaszos fékezéssel bajlódnia.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu