Nehezen indul melegen az Octavia

2015.08.13. 18:01

Tisztelt Autódoktor!

A Skoda Octavia II (2007) 1.6 MPI autómmal gondom akadt. A jelenség: motor egy kicsit nehezebben indul főleg melegen. de másodikra mindig azonnal indul. De van olyan is, hogy melegen is sima az indítás, azaz teljesen időszakos a probléma: néha nehezen indul, néha mintha sose lett volna baja. Nehéz indulás nem olyan vészesen nehéz, de nem olyan rögtön indul mint új korában. Jelenleg 154400 km van benne, csak gyári alkatrésszel, Castrol olajjal van karbantartva, az aksi nem gyenge, gyertyák újak. Fojtószelep tiszta. Hidegen egy kissé rángatosabb ha egyesben elindulok emelkedőn. Az autó sose volt szétzavarva csak normális

90-100-as tempoval van használva autópályán is. A szelepek is csodaszépek mintha még nem is mentek volna. Hol a hiba? (Állítólag van rajta egy vákuumszelep, ami okozhatja a hibát. (pa66gf30 sagem) Nem tudom hogy lehet-e ez ?

Zoltán

Kedves Zoltán!

A rendszer működési paramétereiben elmélyedve meglenne a hiba oka, biztos vagyok benne. Egy pontatlan motorhőfok információ rendesen össze tudja zavarni a rendszert - és előfordulhat, hogy hibakód sem kerül eltárolásra ilyen esetben. Az üzemanyagszűrő, vagy a benne levő szabályozó hibája is okozhat nehézkes indulást - ha a szűrő lefutotta a maga negyvenezer kilométerét, érdemes újat tenni a helyére. Az ön által megadott cikkszámon leginkább hűtőrendszer komponenseket adott ki az internet, valószínűleg nem errefelé van dolog a hiba kijavításával kapcsolatban. Azért néha engedje el a lovakat, hadd hancúrozzanak akár 140-nel is, és keressen egy megbízható műhelyt, ahol egy reggeli hidegindítással, felmelegitėssel, menetpróbával egybekötött célműszeres teszt is megtörténhet.


Remélem segíthettem!

Gulyás Márk - www.deltamark.hu