Utólagos üregvédelem a Fordon

2016.07.24. 17:08

Kedves Autódoktor,

nem meghibásodott autóval kapcsolatos a kérdésem, hanem egy működővel: arra készülünk, hogy „végleg” (kb szétesésig, de legalább a következő 10 évre) megtartsuk 10 éves Ford Fiestánkat (1.4 benzines). Az autó mechanikailag – motor, hajtáslánc – jó, és nincsen jól látható súlyos korrózió rajta (bár szabadban tartott jószág).

Kérdésem, hogy érdemes-e egy ennyi idős autón nagy üregvédelmet csináltatni az élettartam fokozása érdekében? Van-e ennek értelme és esetleg ellenjavallata (pl nem probléma-e az, hogy ehhez szét kell szerelni valamennyire a kocsit)?

Péter

Kedves Péter!

Ellenjavalat nincs, az autó helyében én sosem romlanék el többet a kedves gesztus miatt, hálából. Azonban nagyon alapos körültekintéssel válassza ki a műhelyt akire a munkát bízza!

A felhasznált anyagok kiválasztása, összeválogatása alapvető fontossággal bír - egy anyag-kompatibilitási hiba esetén a felhordott réteg hasznavehetetlen és eltávolíthatatlan lesz, illetve ennél a munkafázisnál is hatalmas jelentőségű az autó felületeinek megfelelő előkészítése. Amíg a profi munka értéknövelő tétel, a szakszerűtlen verziója ennek pont ellentettje, és ez utóbbi sajnos van, hogy csak hónapok múlva derül ki. Válasszon egy jó referenciákkal rendelkező, garanciát adó szervizt, aki meghatározott anyagokkal és költségekkel dolgozik: aki ebből él, az könnyen teljesíti ezen követelményeket.

Az autó szakszerű szétszedése-összerakása esetén egy kifogástalan esztétikájú, "tartósított" jármű várja a további használatot.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu