Gyorsításra rángat

2016.10.06. 10:19

Kedves Doki!

Toyota Corolla Verso 1,6 benzines autóm van, hidegen rendesen gyorsul. Viszont amikor már meleg a motor, bizonyos idő után, pl. 50 km utazósebesség, 5. fokozat: nagyobb gázadásnál rángat. Ha szép lassan nyomom, és úgy gyorsítok, óvatosan akkor nem rángat, és fel is gyorsul pl. 90-re. Nagyobb sebességnél már nem rángat. Ugyanezt produkálja alacsonyabb sebesség fokozatoknál is, ha nem lassan adom neki a gázt rángat a motor!

Rnő

Kedves Rnő!

Kezdje a hibafeltárást a hagyományos módon: a gyújtórendszer és az üzemanyagrendszer vizsgálatával. Mivel Toyota van az autóra írva minden oldalról, szerencsére nem jellemző nagy probléma a motortérben, igaz a típusra a széteső műanyag szívócső, és a szintén zörgésre hajlamos üzemanyagszivattyú is jellemző. Ez utóbbi már okozhat szállítási mennyiség/üzemi nyomásbeli eltéréseket, ami jelentkezhet a panaszolt jelenség formájában.

A japán egyterű sajnos nem minden kivitele rendelkezik cserélhető benzinszűrővel - az új "divat" szerint - ezért sem ildomos kétes minőségű üzemanyaggal etetni, de ha az ön példánya még benzinszűrős kivitel, akkor ne legyen rest a filtert minden második olajcserénél cseréltetni. Jelentkezzen be kedvenc autószervizébe egy általános motortéri felülvizsgálatra, biztos vagyok benne, hogy az autó nagyon hamar ismét hadra fogható lesz.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu