Alkoholista szellem: láncot csörget és iszik

2016.11.01. 13:03

Tisztelt autó doktor!

Astra G autómban (1.4 benzin, láncos motor) 162 000 km-van, ötven kilométerenként 0.5-1l vizet fogyaszt, hosszútávon pl: 600 km szintén ugyanennyit. Szivárgás, csöpögés nem látszik, az olajkupak belsején világosbarna nyálka van és a nívópálcán is felfedeztem már. Nem füstöl, csak egy kicsit zörög indításnál majd elhalkul.

János.

Kedves János!

Az eltűnő hűtőfolyadék mennyiség már nem nevezhető jelentéktelennek. Ha sehol nem látható szivárgás és a fagyálló lerakódott színes csíkja sem rajzolja ki a hiba helyét, valamint az utastér felé sem távozik a folyadék - pára és édeskés szag formájában - a hűtőrendszer nyomástesztjének elvégzése aktuális, hogy azonosítani lehessen az esetlegesen előforduló hengerfej-tömítettségi hibát.

Az indításnál jelentkező zörgés a vezérműlánc elmúlását jelzi, a láncszett cseréje javasolt: de csak gyári, vagy azzal megegyező minőségű alkatrészekre. Az olajsapkán levő sárgás nyálka származhat a hideg időben oda kicsapódó pára jelenlétéből, de ha a letisztított sapka rendszeresen nyálkás belülről, annak okát már az említett nyomásteszt is jelezni fogja.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu