Mi van a motorháztető alatt?

2017.01.20. 11:41

Tisztelt Autódoki!

Egy VW Passat (B7-es 2011-és évjárat) 1.6 CR TDI tulajdonosa vagyok! Sajnos arra kényszerülök, hogy így interneten kérjek egy-két infót az autóval kapcsolatban! Mivel a magyarországi VW kereskedések annyira motiváltak, hogy ígéretük ellenére sem hívtak vissza arra hivatkozván, hogy nekik is utána kell nézni motorszám alapján! Első kérdésem az lenne, hogy található-e ebben a motorban kettőstömegű lendkerék? Motorkódja: CAYC. Illetve milyen típusú a befecskendező rendszere? Bosch, Siemens, Denso?

László

Kedves László!

Az autó maximális beazonosítása az alvázszámról lenne lehetséges. A kapott információk alapján a Siemens EDC Simos PCR 2 néven ismert rendszere található a fedélzeten. A kettőstömegű lendítőkerék manapság pedig már nem opcionális tétel, majdnem mindegyik "új technológiát" használó járműben megtalálható, üzemanyagfajtától függetlenül.

Nem kenyerem menteni másokat, de a jelenleg tapasztalható, hihetetlenül erős mértékű munkaerő-hiány rendesen rontja a szolgáltatások színvonalát. Mi is állandóan pironkodunk, mert lemaradásban vagyunk, melyért ezúton is elnézést kérünk minden érintettől. A pályaválasztás előtt állóknak nagyon tudom javasolni az alapvető, kétkezi szakmák felé fordulást. Nem virtuálmeló ez igaz, és meg is kell fogni a munkadarabokat, de biztos megélhetést biztosít egy életre.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu