Kattog az ablak, le se lehet húzni

2017.09.01. 13:45

Kedves Autódoktor!

Ma amikor az anyósülés oldali ablakot felhúztam hazafelé, egy idő után az ablak felől kattogó hangot lehetett hallani (kettő kattanás, katt-katt) és már nem lehetett lehúzni az ablakot. A kattogás olyan 20-30 másodpercenként jelentkezik. A vezető oldali elektromos ablak továbbra is működik. Hol lehet a probléma? 

Maga a kapcsoló romolhatott el és folyamatosan jelet küld az ablakemelő motornak, menjen felfelé? Vagy esetleg a motor hibásodott meg?

Meg lehet ezt egyáltalán otthon, egyszerűen javítani?

Péter

Kedves Péter!

Ha teheti, húzza le a jobb, majd a bal oldali első ajtó csatlakozóját egyenként, melyeket nyitott ajtó esetén ér el az "A" oszlop felől. Majd ugyanezt játssza el a kapcsolókkal is. A kattogás megszűnése a megfigyelendő tétel. A problémát okozhatja az itt kialakult villamossági probléma (kábelszakadás, zárlat, stb.), de a kapcsoló tönkremenetele sem kizárt, ahogy az ablakemelő moduljának zavara is lehetséges. Természetesen célműszerrel egyszerűbb a történet, mert a kapcsoló/elektronika oldal gyorsan leellenőrizhető a képernyőn: ha a zárási parancs érvényben van a kapcsoló érintése nélkül, a hiba körvonalazódik. Ha a széthúzás/összedugás/akkusaru le-fel sem segít és kábelszakadás sem látható, egy villamossági bogarászás aktuális a járművön.

Remélem segíthettem!

Gulyás Márk - www.deltamark.hu