Rejtélyes leállás, széttárt karok

2020.04.18. 17:51

Üdv doki,

Szeretném a segítségét kérni. Végső elkeseredésemben Önöknek írok. Sajnos több autószerelő, villamos szerviz, valamint egy Ford márkaszerviz megjárta után szeretném a segítségét kérni.

Van egy 2010-es évjáratú Ford Fiesta (1.6 szívó benzin) autóm ~ 130 000 kilométerrel ami kb 5 kilométeres útszakaszon immár 3x áll le.

Hibajelenség: Városban történő tempónál (20-30 km/óra) a motor elkezd "bedadogni" és nem reagál, vagy nem mindig reagál gázadásra. Ekkor a motor leáll. (felvillanó hibajelzések: Olaj, Motor, illetve akkumulátor) Újra indítózás esetén azonnal újra indul.

Amit elvégeztek a szerelők: Gyertyákat cseréltek, akkumulátort, fojtó szelepet tisztítottak, computert vissza állították a régi értékekre. 1 hétig megy, ezt követően a hiba újra elő jön. (kb 30-40 kilométer megtételét követően de volt hogy azonnal szinte)

Kérném szépen a segítségét a rejtély megoldásában, illetve az esetleges hibák megtalálásában. (sajnos így használhatatlan és balesetveszélyes is a gépjármű)

Köszönettel és tisztelettel: Nagy Gábor

Kedves Gábor!

A hiba alapos megfigyeléssel azonosítható jelen esetben, a célműszer és/vagy az oszcilloszkóp képernyőjén található meg a válasz sok tesztkilométer megtétele közben/után. Sajnos nincs kész tippem, hasonló az eset mint amikor a rejtélyes szédülés okát kell megtalálnia a dokinak az SZTK-ban. Vizsgálatok és megfigyelések kellenek hozzá - vagy egy típushibákban jártas személy, de ebben az esetben a gyári információk birtokában levő márkaszerviz már sikerrel járt volna.

Mivel az ilyen hibakeresésekhez szakmai elhívatottság, specializálódott műszerpark, tapasztalat, türelem, no és nem kevés csend és béke szükséges - egy állandóan pörgő, általános műhely túlzsúfolt és sokszor alkalmatlan erre a feladatra.

Az injektor.hu csapatát javasolom a megoldás érdekében. Nagyon felkészült autódiagnoszta csapat várja a megoldandó feladatokat, rajtunk is számos alkalommal segítettek már. Ez a szakma is egyre jobban specializálódik, ez pedig jó, mert mindenki azon a területen fejlődhet, ami érdekli, amiben a legjobb. A legjobbaktól pedig nagyon jó tanulni. Kérem, beszéljen velük!

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu