Felvillanó ABS lámpa

2020.10.31. 14:43

Tisztelt Totalcar!

Egy ABS-el kapcsolatos kérdésem lenne. Az ABS működik az autóban, ennek ellenére előfordul a visszajelző lámpa kigyulladása a műszerfalon.

Nem gyakori, de leállítás, gyors újraindításnál jellemző. Kontakthibáról lehet szó, vagy alaposabban érdemes megvizsgálni, hátha javításra/cserére szorul? Válaszát előre is köszönöm. Autó típusa: Opel Vectra B (J96), évjárat: 2002. motor: 1.8 benzin, 125 PS (92kW)

Dániel

Kedves Dániel!

Ha világító hibalámpa mellett sem tárolt el semmi problémát az ABS vezérlője, nagy valószínűség szerint inkább a műszerfal környékén lesz a probléma, melyet egy erre szakosodott műszerész belátható időn belül meg is tud oldani.

Elsőként tehát amint felkapcsol az ABS lámpa menet közben, akkor kell gyorsan, gyújtás levétele nélkül célműszerrel ellenőriztetni a rendszert a rendszerhiba kizárása érdekében. Egy relé/kapcsolószelep hiba okozhatja a leírt jelenséget, de általában ekkor az ABS üzemen kívül marad.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.