Sávváltásból karambol

2002.10.17. 12:51

A mögöttem haladó is hasonlóképpen sávot akart váltani, mindketten jeleztük a szándékot.

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Az alábbi problémám merült fel egy koccanás kapcsán:
Egy dugóban araszolva be akartam sorolni a belső sávba. A mögöttem haladó is hasonlóképpen sávot akart váltani, mindketten jeleztük a szándékot. A belső sávban egy gépjármű lassítással illetve fényjelzéssel jelezte, hogy beenged. A sávváltást szinte egyszerre kezdtük meg. A mögöttem haladó jármű azonban hirtelen kigyorsítva váltott sávot és belém hajtott. A pechem annyi a dologban hogy nem hátulról jött belém, hanem a bal hátsó ajtóm sérült. A rendőri intézkedést nem tudtuk volna megvárni (1,5 óra), és a másik fél sem ismerte el a felelősségét.
Én teljes mértékben a másik felet hibáztatom, azonban a biztosító (a másik fél biztosítója) először engem tett felelőssé a koccanásért, mondván, hogy ő már befejezte a sávváltást. Erre írtam egy levelet részletesen leírva a helyszínt, az esetet, erre már 50-50 %-ban fizet a biztosító.
A kérdésem: Mivel én a lehetőségeken belül körültekintően közlekedtem, és szerintem a másik fél nem a forgalomnak megfelelően, van-e esély, hogy a teljes kárt megtérítse a biztosító, vagy bele kell nyugodnom ebbe?
A levélhez mellékelem az eset részletes leírását is.
Válaszát előre is megköszönve,

Tisztelettel
L. Balázs

Tisztelt uram!

Mivel az esetről nem készült rendőrségi jegyzőkönyv, nincs túl sok esélye, hogy az igazát bebizonyítsa. Talán, ha tanúkkal tudja igazolni az Ön verzióját, akkor érdemes próbálkozni, de így sem biztos, hogy elér valamit.

Üdvözlettel,
Dr. Bodolai László