2003.05.26. 15:31

Az egész úgy néz ki, mint egy mini-robogó.

Tisztelt Autójogász!

Nemrégiben vásároltam az interneten egy e-scootert, elektromos rollert, amin kerékpárülés van. Az egész úgy néz ki, mint egy mini-robogó.
Szeretném tudni, milyen közlekedési szabályok vonatkoznak e járműre, amely nem kerékpár és nem segédmotoros kerékpár? Hol lehet vele közlekedni? Járdán? Kerékpárúton esetleg úttesten?
Mivel szerintem hamarosan nálunk is elterjed, úgy hiszem válasza többeket érdekelhet.

Várom mielőbbi válaszát, köszönettel
Dr.Kardos András

Tisztelt Kardos úr!

A kérdéses járművet én is jól ismerem, Thaiföldön fillérekért lehet kapni. A vonatkozó jogszabályok szerint elvileg segédmotoros kerékpárnak minősülhet.
Többfajta változatát láttam ennek a szerkezetnek, nem tudom melyikre gondolt.
A KRESZ szerint a segédmotoros kerékpár: olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor, vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb, és saját tömege legfeljebb 350 kg.

Tisztelettel,
Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.