Tiltott bírósági parkoló?

2001.05.07. 16:22

Este gyakran későn érek haza, és akkor már csak a szomszédos bírósági épület előtt található parkolóban tudok megállni. Ott viszont kint van egy várakozni tilos tábla, amely reggel 8-tól, délután 4 óráig tiltja a várakozást a nem bírósági dolgozók részére.

Kedves Autojogász!

Este gyakran későn érek haza, és akkor már csak a szomszédos bírósági épület előtt található parkolóban tudok megállni. Ott viszont kint van egy várakozni tilos tábla, amely reggel 8-tól, du. 4 óráig tiltja a várakozást a nem bírósági dolgozók részére.

Ma reggel 1/2 9-kor indultam el otthonról, és a parkolóban a bíróság gondnoka megfenyegetett, hogy legközelebb elviteti a reggel 8 után ott parkoló autókat. (Megjegyzem, a parkoló reggel sosincs tele, így a bírósági dolgozók gond nélkül le tudnak parkolni.)
A kérdésem az, hogy ezt megteheti-e, avagy pusztán a fenyegetés súlyával akar jobb belátásra bírni.

Köszönettel, László

Kedves László!

A hatályos jogszabály alapján a nem megfelelő helyen várakozó járművet akkor lehet elszállítani, ha zavarja a forgalmat és veszélyeztetí a közlekedés biztonságát. Az Ön esetében erről nincs szó. Arra azonban a hatóságnak lehetősége van ,hogy feljelentse Önt, ami szintén nem nagy öröm, mivel az eljárás akár 30 ezer Ft-ba is kerülhet.

Tisztelettel Autójogász