Fényképalbum, kései válasz

2001.12.27. 10:25

A többi mosolygós fotóalany okulására elmondanám, hogy a megoldás közelében jár. Hans Regenkurt müncheni agglegény, illetve a Nesquik nyuszi nálunk ügyeletes bűnbak.

Tisztelt Autójogász!

Lefényképeztek augusztus 22-én a Gyömrői úton. 50 km helyett 82 km-rel mentem, állítólag.
Kaptam egy adatlapot, hogy nyilatkozzak ki vezette az autót.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi büntetésre számíthatok, illetve ha nem én vezettem az autót, hanem egy külföldi partnerem akkor mit tudnak a rendőrségen csinálni.

Válaszát előre is köszönöm
Üdv. Pál László
(2001. 09. 18.)

Kedves László (Tisztelt veszett fejsze nyele)!

A hibás én vagyok, mert e szeptemberi kérést karáconyi ajándéknak válaszolom meg. Mégis a többi mosolygós fotóalany okulására elmondanám, hogy a megoldás közelében jár. Hans Regenkurt müncheni agglegény, illetve a Nesquik nyuszi nálunk ügyeletes bűnbak. Az ilyen ügyeket rájuk kell fogni és a többi a Magyar Rendőrség temperamentumán múlik. Vagy simán irattárba helyezi az ügyet, vagy trágár szavakat is használ mellé. Egy biztos: a hajára kenheti!

Tisztelettel Autójogász (Az Ördög ügyvédje)

Tisztelt Olvasó!

Minden ellenkező híresztelés ellenére az Autójogász is ember. Az Aszonyt kordában kell tartani, a gyermeket pofán kell csapni, és a szeretők is sok időt vesznek igénybe. Ezért az Önök által kívánt gyorsasággal a válaszadások nem történnek meg, amiért megértő együttérzésüket kérem.

Tisztelettel Autójogász


Dr. Mándi Sándor
Mi van, ha vásárlás után derül ki, hogy lopott az autó? Milyen szerződést írasson, ha külföldre megy a szomszéd autójával? Mikor kell PÁV? Mi van, ha műszaki vizsgán nem látszik a motorszám, és szigorúan néznek a vizsgabiztosok? Megbüntette a rendőr, ön szerint jogtalanul?

Dr. Mándi Sándor jogász a Közlekedési Igazgatás országos vezetője volt, most váltott magánpraxisra. Szakmai tanácsait a TotalCar olvasóinak természetesen ingyen adja. A rendszer hasonló az Autódoktor és a Kárszakértő rovathoz: küldjön egy levelet az autojogasz@totalcar.hu címre a probléma rövid leírásával. Ha lehet, használjon ékezeteket, és ne küldje el többször a levelet! A választ Autójogász rovatunkban olvashatják.