Én nem adtam meg az elsőbbséget, ő meg részeg volt

2009.12.20. 22:26

Tisztelt Kedves Autójogász!

Az alábbi esethez kérném ki a tanácsát: balesetet okoztunk, egy elsőbbségadás táblánál kihajtva oldalról belénk jött egy szabályosan közlekedő autó. Most jön a csavar: mint kiderült, a másik sofőr erősen italos volt, 2 évre el is vették a jogosítványát. Ellenben a rendőrség álláspontja szerint a hibásak mégis mi vagyunk nekünk kell „elvinni a balhét”. A konkrét kérdésem: a nulla tolerancia ilyenkor érvényes-e, vagyis érdemes-e fellebbezni, és jogi útra terelni az ügyet?

Köszönettel:
B. Péter


Tisztelt B. Péter!

Feltételezem, a rendőrség azt állapította meg, hogy a másik sofőrnek nem volt közrehatása a baleset előidézésében, a balesetben nem volt vétkes, de mivel ittasan vezetett, ezért  felelősségre vonták. Ha a döntést súlyosnak érzi, akkor a mérséklése érdekében megpróbálkozhat a jogorvoslattal, a rendőrségi döntés – a leírtak alapján – valószínűleg helytálló.

Tisztelettel:
Dr. Koszoru István


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.