Segédmotoron személyszállítás

2010.06.06. 07:27

Tisztelt Autójogász!

Érdeklődni szeretnék, jelenleg egy Simson segédmotorkerékpárral rendelkezem, van B-s jogosítványom, és a motor alkalmas két személy szállítására is. Eddig úgy tudtam, hogy ezt a törvény tiltja, de most a KRESZ-módosítások között találtam egy érdekes bejegyzést: R. 54. §-a a következő (9) bekezdéssel egészül ki: (9) A három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpárral személyt szállítani akkor szabad, ha a jármű vezetője a 17. életévét betöltötte. Ez rám vonatkozhat?

Köszönettel: Levélíró

Tisztelt Levélíró!

Nézni kell a (8)-ik bekezdést is. Eddig (2010. január 1-ig) a szabály úgy szólt, hogy segédmotoros kerékpáron utast szállítani nem szabad. Ezt a szabályt a KRESZ 54. § (8)-as és (9)-es bekezdésében az idén újrafogalmazták: kétkerekű segédmotoros kerékpáron utast szállítani nem szabad. A három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpárral személyt szállítani akkor szabad, ha a jármű vezetője a 17. életévét betöltötte. Ez alapján Simsonnal nem lehet utast szállítani.

Tisztelettel: Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.