Hosszabbodik-e a garancia?

2010.10.28. 13:27

Gépjárművem (Subaru Impreza) már hetek óta a szervizben áll, mivel garanciális váltójavítást (fogaskereket cserélnek benne) végeznek rajta. Azt mondták csereautó csak akkor járna, ha az út szélén hagyna ott a gépjármű, így, hogy be tudtam vinni szervizbe, nem. Ez valóban így van?
Továbbá azt mondták, hogy a garancia nem hosszabbodik meg a javítás időtartamával. Elektronikai készülékeknél ilyenkor hosszabbítják a garanciát a szervizben töltött idővel, gépjárműveknél nem? Váltóra vonatkozó garancia fogaskerékcsere esetén újraindul, vagy így nem számít főalkatrészcserének?

Feltételezve, hogy az autót kerekedésből, újonnan vette, és valóban jótállási idő alatti (1 év), vagy szavatossági idő alatti (legfeljebb az autó 3 éves koráig) meghibásodásról beszélünk, és a szerviz is így kezeli a problémát, akkor a szerviz téved. A javítás idejével, azaz ameddig Ön az autót emiatt használni nem tudta, a jótállás/szavatosság ideje meghosszabbodik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.