2011.02.08. 15:44

T Cím!

2010.12.16-án vásároltam használt szgk-t.
A kfb-t a biztosító 4820 forint/hóban állapította meg. Kérdésemre közölték, hogy 2011-ben a biztosítás dija 2200 Ft körül lesz. Mivel januárban is 4820 Ft-ot emeltek le a számlámról, reklamáltam. Azt a választ kaptam, hogy egész évben a tavalyi / cm3 alapú / biztosítást kell fizetnem a teljesítményalapú idei kedvezőbb helyett, csak ők ezt még decemberben nem tudták.
Ha ez sajnos igy van, akkor én ezt nagyon méltánytalannak tartom.
Gondolkodtam a szerződés felmondásán / közös megegyezés, dijnemfizetés / de nem tudom mi az amivel esetleg nagyobb kár nélkül igénybe tudnám venni az idei tarifát.
A bónusz besorolást sem tudom, hogy jól alkalmazzák-e - 2008. áprilisa óta van a nevemen autó, kárt nem okoztam.
Ön mit tanácsol, mit tegyek.

Segítségét előre köszönöm.
Üdv. H. Zoltán

Tisztelt H. Zoltán!

A biztosító eljárása jogos: Ön 2010 decemberében kötötte a 2010-es évben kezdődően a szerződést, amikor a gépjármű kategóriák még a hengerűrtartalmon alapultak. A jelen helyzetben megoldás lehet az Ön által említett megállapodás: kéri a biztosítót, hogy járuljon hozzá szerződés biztosítási időszakon belüli megszűntetéséhez. Ha ez sikerül, akkor köthet új szerződést.
A másik megoldás, hogy az autó forgalmijába üzembentartó kerül bejegyzésre. Ezáltal az Ön nevére szóló biztosítás érdekmúlással megszűnik, és az üzembentartó nevére kell új biztosítást kötni, már a 2011-es, teljesítmény alapú gépjármű-kategóriák alapján.
Mérlegelendő, hogy spórol-e annyit az akcióval, amennyibe az üzembentartó bejegyzése kerül, illetve van-e a leendő üzembentartóval olyan bizalmi viszonyban, ami egy ilyen helyzetben véleményem szerint szükséges.

Tisztelettel,
dr. Horváth Bence