2012.02.22. 12:21

Tisztelt Autójogász,

Új autó vásárlásba fogtam, összeállt a megrendelendő autó képe és ára, az eladó leküldte az általános szállító feltételeket, amiből kiderült hogy fizessek 20% előleget és ennek ellenére nem garantálják a szállítási határidőt, a megrendelt gk. végső árát, amennyiben az ígért (nem garantált) határidő letelte után elfogyna a türelmem, még a foglalót sincs jogom visszakapni, kamatról vagy bánatpénzről ne is beszéljünk. Ennyire vakon lehet bízni egy autószalonba?

Tisztelt Kérdező!

Javasolom, hogy a kereskedő által megküldött szerződést megfelelő garanciák beépítésével a kereskedővel közösen egészítsék ki és tegyék egyértelművé a szerződés legfontosabb tartalmi elemeit, mint például a gépkocsi vételára, szállítási határideje, a 20 % jogcíme (előleg vagy foglaló), késedelmes szállítás esetén kössenek ki kötbért és határozzák meg ennek mértékét, állapodjanak meg, hogy 30 napot meghaladó szállítási késedelem esetén a vevő egyoldalú nyilatkozattal elállhat a szerződéstől és a kereskedő ebben az esetben a foglaló kétszeresét, ennek hiányában bánatpénz megfizetésére köteles. Senkiben ne bízzon vakon!

Tisztelettel:

Autójogász

dr. Lenkei Balázs

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.