Sérült az autó, elállhatok az üzlettől?

2016.12.09. 10:41

T. Totalcar!

Az lenne a problémám, hogy vettem magánszemélytől egy Ford Fiestát. Ő előtte három hete vette kereskedőtől, nekem azért adta el, mondván nem éri el a lába a pedált. Elvittem szerelőhöz egy hétre rá, és kiderült, a gépkocsi elemcserés a C oszlop felénél, küszöb, hátsó 1/3 fenéklemez hátsó üléssor előtt. Jeleztem az eladó felé, teljesen elzárkóztak, magán és ügyvédi levelemre nem reagáltak. Bírósági eljárás esetén önök szerint milyen esélyeim vannak a vételtől való elállásra, vagy értékcsökkenés érvényesítésére?Az autó 2006-os 1,4 dízel Ghia, 770 000-ért vettem. Mennyiért lehetne eladni ilyen állapotban? Motorikusan rendben, 158 660 km van benne.

Tisztelt Kérdező!

Ha az Ön, valamint az ügyvédje felszólító levele nem vezetett eredményre, mindenképpen javaslom, hogy bírósági úton érvényesítse követelését, azaz indítson pert az eredeti állapot helyreállítására. Nagy esélye van megnyerni a pert, ha megfelelően tudja bizonyítani követelését.

Azt nem tudom megmondani, hogy az autót mennyiért lehetne eladni, ez szakkérdés és összefügg a sérülés mértékétől, a javítás minőségétől stb. Amennyiben önnek van jogi képviselője javaslom, hogy konzultáljon vele a beadandó keresetről!

Tisztelettel dr. Erdey Péter www.assisco.hu