Biztosító és magánnyomozó

2003.12.01. 18:05

Tisztelt Autójogász!

Egy szerpentines útszakaszon közlekedtem a gépkocsimmal, mikor az egyik kanyarból kiérve velem szemben az én sávomban jött egy másik autó. Az ütközés elkerülése végett, és reflexből is elrántottam a kormányt, minek következtében az árokban landolt az autóm. Nem ütköztünk össze szerencsére, a másik jármű egyáltalán nem sérült meg, a vezetője elismerte a felelősségét a balesetért, amit a helyszínen kitöltött baleseti bejelentőn is rögzítettünk. Rendőri intézkedés nem volt, mivel személyi sérülés nem történt és a kár mértéke sem tűnt túl jelentősnek (laikus szemmel).
Benyújtottam a vétkes fél biztosítójához a kárigényemet, ők megállapították, hogy a gépkocsim gazdasági totálkáros, és hosszas mérlegelés után, kb.2 hónap múlva kijelentették, hogy nem fizetnek semmit, mivel nem nyert bizonyítást a vétkes gépkocsi veszélyhelyzet okozása. Ezt a döntést megfellebbeztem, megkértem a biztosítót vizsgálja felül döntését. Egy független? magánnyomozó céggel újra megvizsgáltatta az esetet, majd újra elutasította a kárrendezést szintén a veszélyhelyzet hiányára hivatkozva. Ez a baleset 2001.decemberben történt, de az utolsó levélváltás 2002.májusban volt a biztosítóval. Hová tudok ezek után fordulni jogorvoslatért, egyáltalán érdemes-e? Nem évült még el az ügy? Van szakember, vagy cég aki ilyen ügyekkel foglalkozik?

Tisztelettel:

Rónay Tibor

Tisztelt Rónai úr!

Ez esetben javaslom, hogy forduljon bírósághoz. A követelés még nem évült el, nyugodtan megteheti. A bírósági eljárás során nem a biztosító magánnyomozója, hanem független szakértő adja ki a szakvéleményt.

Üdvözlettel:

Dr. Bodolai László