Átvállalja-e a munkavállaló a bírságot?

2004.12.22. 11:05

Tisztelt Autójogász!

Az iránt érdeklődnék mit tehetek az alábbi esetben? Budapesten a járdán parkoltam (tábla nem engedélyezte) a közterület felügyelet feljelentett. Az autó cég tulajdona aminek én alkalmazottja vagyok ( nem a saját cégem) munkaidőben hivatalos ügyben rendszergazdaként szálltam ki a helyszínre. Van e lehetőségem arra, hogy a bírságot a munkáltatómmal megosszam részben, egészben, semennyire ? Számít-e, hogy alkalmazott vagyok és nem szórakozásból vezettem az autót ?

Köszönettel:

Dömötör Balázs

Tisztelt Dömötör Balázs!

A szabálysértés elbírálása során nincs jelentősége, hogy Ön nem szórakozásból, hanem a munkavégzése miatt követte el a tilosban parkolást. Természetesen azonban munkáltatójánál kezdeményezheti, hogy a kiszabott bírság egy részét vagy egészét vállalja át, ha a munkáját csak így tudta a munkáltató utasításának megfelelően elvégezni. A munkáltató mérlegelni fogja a kérését és saját belátása szerint dönt róla, amit Ön semmilyen módon nem vitathat.

Tisztelettel:

Dr. Bodolai László

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.