Elúszhatnak millióink

2006.04.17. 20:43

Tisztelt Autójogász!

Nehéz kérdésem a következő: Sajnos sok használt gépkocsi vásárló csak átíratáskor (a vételár kifizetése után) szembesül azzal a ténnyel, hogy a kifizetett autót nem írják a nevére. Indokolják ezt azzal, hogy valamilyen opció (pl. APEH, végrehajtási, Illetékhivatal) van rajta. Ezek után szaladhatunk pénzünk után. Miért nem lehet, vagy hogy lehet - mint pl. az ingatlan esetében hivatalosan meggyőződni a per- és tehermentességről. Ugyanis az illetékes szervek, csak a BM nyilvántartásba jegyeztetik be opciójukat, tehát még csak a törzskönyvet sem vonják be, és a BM nyilvántartásból dolgozó agyonkombinált eredetvizsgálaton is átengedik. Nos utalva a címre, hiába megyünk szakjogásszal autót venni, akkor is könnyen becsapódhatunk és elúszhatnak millióink. Mit lehet tenni???

Tisztelettel:

K. Mátyás

Tisztelt K. Mátyás !

Erre a problémára van megoldás, csak egy kissé időigényes. Azt lehet tenni, hogy a kiválasztott gépjármű adatai alapján kérelmet nyújt be a Belügyminisztérium Központi Nyilvántartó és Választási Hivatalához (1094 Bp., Balázs B. u. 35.), melyben nyilatkozik arról, hogy a szóban forgó gépjárművet meg kívánja vásárolni, ezért a gépjárműről nyilvántartott valamennyi hivatalos megjegyzést meg kívánja ismerni. Pár ezer forintos igazgatási szolgáltatási díj ellenében pár hét alatt választ kaphat.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.