Büntetőpont csökkentése

2006.04.23. 22:41

Tisztelt Autójogász!

Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan működik a büntetőpont csökkentése. Testvérem egy balesettel büntetőpontokat kapott és azt a tájékoztatást kapta a BM-től értesítésben, hogy lehet vizsgával csökkenteni a büntetőpontokat. A probléma az, hogy még a rendőrség sem tudta megmondani, hogy hová kell tanfolyamra menni, vagy hol lehet vizsgázni. Ennek a helyét és körülményeit szeretném megtudni. Remélem, tud segíteni.

Tisztelettel:

Levélíró

Tisztelt Levélíró !

Ha a járművezető büntetőpontjainak a száma a 14-et elérte, a központi nyilvántartó hivatal tájékoztatja a pontok csökkentését eredményező önkéntes utánképzés lehetőségéről, melyet a megyei, fővárosi közlekedési felügyeletek szerveznek. Utánképzésen való önkéntes részvétellel 14 pontig 9 ponttal, 15-17 pont között 5 ponttal lehet csökkenteni a büntetőpontokat, a nyilvántartott pontok száma egy éven belül ismételt önkéntes utánképzéssel azonban nem csökkenthető.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.