Kezdő jogosítvány

2006.11.30. 22:38

Tisztelt Autójogász!

Több mint 8 éve rendelkezem B és körülbelül 3 éve C kategóriás jogosítvánnyal, már több mint 1 éve A korlátlan kategóriával is rendelkezem. Szeretném tudni, hogy kezdőjogosítványnak számít-e az én vezetői engedélyem is annak ellenére, hogy semmilyen erre utaló bejegyzést nem találok benne. Vagy nyugodt szívvel szállíthatok motorkerékpáromon utast is, mivel a 2 év kezdőjogosítványra vonatkozó korlátozás engem nem érint.

Tisztelettel:

Levélíró

Tisztelt Levélíró!

A kezdő korlátozás mindenkit érint, ezért ezt dátumszerűen vagy kóddal külön nem jegyzik be, a jogosítvány kiadásának időpontjából lehet tudni már a helyszínen is, illetve a közlekedési nyilvántartásból is könnyen lekérdezhető. Csak a meghosszabbított kezdő minősítés lejártát és kódját (181) kell a vezetői engedélyben feltüntetni.

Tisztelettel:

Dr. Koszoru István

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.