Futómű módosítások

2003.07.30. 13:39

Használjon nagyobb levegőnyomást, ez is védi valamelyest a gumit és felnit.

Tisztelt GumiDoktor!

1996-os 1,4-es Fiat Bravam van 7,5x16-os felnivel és 205/45 R16-os gumival, és azt szeretném kérdezni, hogy ha nagyobb felnit rakok rá a megengedettnél (mint például most), akkor mit célszerű módosítani rajta (gátló, rugók, stb.), hogy a felni, futómű, stb élettartama ne csökkenjen le?
Most jelenleg le van ültetve és meg vannak keményítve a gyári rugók, peremezni meg úgy néz ki, hogy nem kell, mert nem ér hozzá a gumihoz a kasztni.

Köszönöm

Kedves Péter!

Amit még hozzátehet ehhez a futóműhöz, a sport-lengéscsillapító.
Valamint ebbe az abroncsba használjon nagyobb levegőnyomást (a gyárinál akár 0,4-0,5 barral nagyobbat), ez is védi valamelyest a gumit és felnit. Azért azt tudnia kell, hogy ezen módosítások ellenére is többet fog kapni a futómű, mint normál esetben.

Üdv:
Gumidoki

Tisztelt GumiDoktor!

Honnan lehet azt megtudni, hogy gyárilag mennyi bar kell a gumiba?

Köszönöm

Tisztelt Péter!

Az abroncsba szükséges levegőmennyiséget mindig a gépjármű gyártója határozza meg.
Tehát a megfelelő értéket az autó kezelési könyvében, vagy magán az autón, a gyártó által elhelyezett matricán találja meg. Ezeket a matricákat leggyakrabban a tanksapka fedelére, vagy a vezető ajtajának belsejére, vagy keretére szokták rakni.

Üdv:
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.