Hyundai Trajet: gumicsere

2004.02.26. 14:14

Sokszor a másodmárkák a legjobb választások.

Mélyen Tisztelt Gumidoki!

Szeretek megbízható és értékarányos autóval járni, ezért nemrég vettem egy Hyundai Trajet kisbuszt, amivel - várakozásomnak megfelelően - meg is vagyok elégedve.
Egyedül a gyárilag szerelt, hosszú élettartamra, ezért kevés komfortra méretezett Michelin Pilot abroncsokat cserélném a honi utakhoz megfelelően puhább, csendesebb, jobb úthiba elnyelő képességgel rendelkezőre.
Egyéb megfontolásból a gyári méreten is változtatnék 205 / 65 r 15 -re. Gazdag szakmai ismereteid alapján tudnál-e javaslatot tenni a megoldásra, korábbi tapasztalataim alapján nem feltétlenül ragaszkodom a nagy nevekhez.

Segítségedet előre is köszönöm:
Majzik István

Kedves Majzik Úr,

Először is köszönöm hízelgő szavait!
Nem írta, de gyanítom, hogy a gyárilag szerelt Michelin abroncsok 215/65 R15 méretűek. Számomra meglehetősen furcsán e mellett a Hyundai alternatívaként említi a 205/65 R15-ös méretet, amely átmérője 14 mm-rel kisebb, mint az előzőé... Szóval szerintük a két méret felcserélhető egymással, érdekes.
Helyzetemből adódóan nem lenne szerencsés, ha bármely gumimárkát reklámoznám egy másik rovására, de a tapasztalatok azt mutatják, ha nincsenek különleges elvárások egy abronccsal szemben, sokszor a másodmárkák a legjobb választások. A főmárkák mindig a legújabb fejlesztéseket, a legmodernebb technológiákat vonultatják fel, ezek viszont jelentősen növelik az árukat. Ha némi kompromisszum belefér, a szolidabb árú másodmárka megfelelő választás lehet.
Azért, mint a Pirelli szakértője hadd ajánljam a P6 nevű mintázatunkat, amely fejlesztésénél a legfontosabb szempontok között a komfort is szerepelt.

Üdv,
Gumidoki