Téli gumi Boráról Megane-ra

2004.03.19. 01:20

A gyári könnyűfém kerekekre biztos akad vevő.

Sziasztok!

Meglehetősen problémás VW Borámat cserélem Renault Megane-ra. Megmarad a téligumi garnitúra és hozzá 4 felni. Pasim szerint a gyári könnyűfém kerekekre biztos akad vevő, OK. Ám a nekem bevált téli gumikat szeretném megtartani. Jók, csak 2 szezont futottak. Mindkét autón egyezik a méret (205/55 R16). Pasim szerint jobb lenne új autóhoz új gumit venni, s mikrokopásokról, fűrészfogas izéről, meg eltérő futómű hangolásról, tömegközéppontról, ilyesmikről magyarázott.
Jól működő, drága, neves kötött forgásirányú gumikról van szó. A VW-nak csak a futóművével nem volt baj, bár az meglehetősen instabil, meglepő módon a Renault keményebb lábakon áll. Gondolom, a vevőszolgálat azt mondaná: vegyek újakat, de érdemes?
Az új kocsi könnyűfém felnikkel jön, a régi vagy új téli köpenyekhez majd acélkerekeket vagy könnyűfém kereket ajánlotok? Milyen gyártót, forgalmazót keressek?

Köszönettel:
Kinga

Kedves Kinga,

Mivel a méret megegyezik - természetesen a Megane-hoz való felnin - bátran használható a már futott téli abroncs

.
Ezekhez acélfelniket ajánlok, amiket beszerezhet a Renault-márkaképviseletek bármelyikében, de utángyártott, olcsóbb felnit szinte minden nagyobb gumis tud ajánlani Önnek, a gyárinál valószínűleg kedvezőbb áron.
Esetleg a www.gumibolt.hu weboldalon is tájékozódhat.

Üdv,
Gumidoki