Mikor kell keréknyomást ellenőrizni?

2004.04.30. 13:42

A kutakon található nyomásmérők a legritkább esetben pontosak.

Tisztelt Gumidoktor!

Most, hogy visszakerültek a nyári gumik a kocsira, szembesültem azzal, hogy elég nehéz helyesen beállítani a keréknyomást. Ebben kérném a segítséget.
A gyári érték körben 2,1 bar (Alfa 156). De mikor kellene ennyinek lenni? Teljesen hidegen? Van egy MOL kút kb. 100 m-re onnan, ahol parkolok, de ott meg egyedül nem lehet pontos értéket mérni, mert nem illeszkedik a cső rendesen a szelepre, a kompresszor meg stabil, azon van a mérőóra is.
A Shell kutak mobil töltői jók, de oda már csak meleg gumival tudok érkezni, amitől állítólag akár 3-4 tizedet is változik a nyomás.
Mi tehát a teendő? Esetleg túl nagy jelentőséget tulajdonítok ennek, és csak az a fontos, hogy minden gumi egyforma legyen?
Köszönöm a választ előre is.

Üdv:
TG

Kedves TG,

Az abroncsnyomást mindig hidegen kell mérni, az autó gyártója minden esetben ezt az értéket adja meg

.
Néhány 100m megtétele nyilván nem probléma, de ha javasolhatok, ne benzinkútnál állítsa be az előírt nyomást, ugyanis a kutakon található nyomásmérők a legritkább esetben pontosak. Sokkal precízebb megoldás begurulni egy gumisműhelybe, ahol hitelesített órákkal dolgoznak.

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.