Gumicsere kockaladán

2004.05.13. 12:33

Igazából nem akarok irreálisan sokat költeni rá.

Tisztelt Gumidoktor!

Vettem egy 1,3-as kombi kocka Ladát. Megítélésem szerint a gumik lecserélésre érettek. Csak nem tudom, hogy milyen gumira kellene lecserélni azt, ami rajta van.
Vegyek négyévszakosat, vagy vegyek külön nyárit/télit - elvégre nem feltétlenül dupla kiadás, mert amíg az egyiket használom, addig a másik nem kopik. Keveset használom az autót (havi kb. 500 km), és igazából nem is akarok irreálisan sokat költeni rá. Amennyiben lehet, konkrét gumiajánlatokat szeretnék (gyártó, méret, stb.)

Köszönettel:
Eti

Kedves Eti,

Én a külön téli, külön nyári garnitúra híve vagyok

. Ha most megveszi a nyári gumikat, fél év múlva kell csak gondolkodni a téli garnitúrán.
Persze, ha csak ilyen keveset megy autójával, télen pedig megoldható, hogy komolyabb hó esetén nem használja azt, akkor el lehet gondolkodni a négyévszakos abroncs lehetőségén is. Négyévszakos abroncsot viszont többnyire csak a drágább prémiummárkák gyártanak, ilyen pl. a Pirelli P2500 Euro mintázata.
Ha mégis a két garnitúra mellet dönt, akkor valamely neves gyártó másodmárkáját ajánlom, amely olcsóbb, de megbízható választás. Ilyen pl. a Pirelli esetében a Ceat, amelynek van nagyon jó nyári és téli mintázata egyaránt.

Üdv,
Gumidoki