Téli gumik Lancia Y-ra

2004.11.11. 11:31

Ez kifutó modell, és ezért olcsó ennyire?

T. Gumidoktor!

Tervezem, hogy téli gumit vásároljak Lancia Y-omra. Gyári ajánlás: 165/65R14 mind nyári, mind pedig téli gumi esetén, 5x14-es felnin. (Nyári váltóméret gyári ajánlás :185/60R14 5,5-ös felnin, jelenleg ez van az autón). Én a 165-ös téli gumit venném 5-ös felnire, mert télre elvileg a keskenyebb jobb lehet. (A fékút ill. kanyarodási tulajdonságok nem romlanak a kisebb méret esetén?)
165/65R14-ből kinéztem párat:
Pirelli Q W 160S+
Barum OR 60 T
Marangoni T METEO ESC.
Akciós áruk kb. hasonló (Kb. 11-12eFt/db), de a Pirelli eredetileg jóval drágább lenne a másik kettőnél (22 eFt), viszont csak S sebességindexű (160 km/h), ezért valószínűleg a T indexűek erősebb szerkezetűek. Kérdéseim lennének: 2. Tulajdonságaik alapján (mintázat, megbízhatóság, tartósság, komfort, téli menet és fékezési tulajdonságok) Ön melyiket ajánlaná? Én a Pirellit választanám.
Segítségét előre is köszönöm.

Üdv.
Gergő

Kedves Gergő,

Válaszaim a következők:
1) Igen, a Pirellinél ez egy kifutó mintázat.
2) Ennek ellenére jó vétel, hiszen nagyon jó minőség kedvező áron. A szerkezetével kapcsolatos aggodalmai alaptalanok.

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.