Seat Alteára felni-gumi

2006.03.09. 20:35
Gumi- és felnikérdés, gyári szett három felvonásban

Kedves Gumidoki!

2.0-s Seat Alteára keresek gumit 225/45 R17 és felnit 17" (7, vagy 7,5) méretben.

Gumikérdés: Az alábbiak közül melyik gumit ajánlja? Pirelli P7; Firestone FHSZ80; Falken ZE 512; Good Year eagle F1 GSD3. Mi a véleménye ezekről a gumikról? Ezeket a gumikat olyan 30-34ezer Ft-ért tudnám megvásárolni. A Continental ContiSport Contact2-t 37ezer Ft körüli áron kapnám meg, jobb ennyivel, megéri ennyivel többet fizetni érte (3000 Ft-tal drágább az Eagle F1-nél darabja).

Felnikérdés: /45-ös gumihoz néztem sokféle felnit (valószínűleg 5 küllős lesz): AEZ, Alessio, AWS, MIM, Stilauto, Toora. Az áruk is változó, csak eddig a minőségükről nem találtam objektív véleményt. Fórumokon mindenki a sajátját dícséri, gyárói oldalakon szintén, boltokban meg éppen azt (de nagyon), amiből van (saját tapasztalat). Az lenne a kérdésem, hogy melyik felni milyen minőségű, és hogy a /45-ös gumikhoz melyiket ajánlja. Nem tud valamilyen oldalt, ahol a különböző felniket tesztelik (mert én sajnos még nem találtam ilyet)?

Utolsó kérdés: a gyári hibátlan, 1 éves, 5 küllős 6,5*16 -os felni kb 75%-os continental gumikkal mennyit ér? :)

Köszönöm:

Viktor

Kedves Viktor!

A gumi méretválasztása korrekt.

Gumikérdés) A felsorolt márkák közül a prémiummárkás Pirelli és a GoodYear az egyértelműen jobb választás. Amennyiben komfortosabb, de jól irányítható abroncsot szeretne, válassza a P7-est, ha sportosabb karakterisztikájút, akkor az Eagle F1 GSD3 a jobb választás. A Conti - bár szintén a prémiumszegmensbe tartozik - véleményem szerint nem rughat labdába az előző kettővel szemben, főleg nem 3000 Ft/db felárral.

Felnikérdés) Sajnos felniteszttel nem tudok szolgálni. Az én tapasztalatai szerint az Ön által felsoroltakat valahogy így lehet kategorizálni: Felső kategória: Toora, AEZ. Középkategória: AWS, MIM-Techomagnesio. Alsó kategória: Stilauto, Alessio. Nem árt tudni, hogy a ritka, vékonyküllős felnik - bár gyönyörűek - kevésbé bírják a kiképzést a magyar utakon, mint vastag-, vagy sűrűküllős társaik.

Gyári szett) Ennek az árát az határozza meg, hogy mennyit adnak érte... Komolyra fordítva; nézzen utána, hogy mennyi a gyári felni és a Conti abroncs listaára. Ebből ki lehet indulni. Amúgy szerintem ez a szett 100, maximum 120 ezer forintnál nem adható el többért.

Üdv:

Gumidoki