Balra húz a Vectra

2006.04.14. 18:18

215/55 R16-os nyári gumikat tetettem fel új alufelni-garnitúrára. Az első métertől kezdve balra húz az autó, erősebb ütemes menetzajjal

Kedves Gumidoki!

A 2003-as Opel vectrára (bridgestone turanza 215/55 R16 gyári) nyárigumikat most rakattam rá egy új alufelni garnitúrára (alessio 7,5*16). Az első métertől kezdve balra húz az autó erősebb ütemes menetzajjal társulva. ezek után felcseréltettem az első hátsó gumikat, a dolog javult ugyan de még enyhén mindig balra húz, és a menetzaj a bal hátsó gumitól jön.

Ön szerint érdemes a futómű beállításait átnézetni, vagy a gumi/felni párosnál lesz a probléma. Szerelési hiba lehet?

Köszönöm:

mszasza

Kedves Mszasza!

Szerelési hibából nemigen húzhat el az autó. Ezt a jelenségnek vagy az abroncsok, illetve közülük valamelyik, vagy a futómű okozza. Ha az abroncs a ludas, akkor cserélgetéssel ki lehet szűrni, melyik a hibás. Ha az első abroncsok profilmélysége különbözik, ez is okozhatja a problémát!

A menet közben hallható feltűnő zaj pedig az abroncsok rendellenes kopására utalhat. Javaslom, gumis szakműhelyben vizsgáltassa át az abroncsokat, s ha ez nem hoz megoldást, akkor a futóművet is!

Üdv:

Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.