Pick-upra téli gumi

2006.07.11. 19:34

Milyen gumit tegyek a 2002-es nissan pick-up 2,5 tdi-mre?

Kedves Gumidoki!

Azzal a kérdéssel fordulék hozzád hogy milyen gumit ajálanál egy 2002-es nissan pick up 2,5 tdi-re.Azárt gondoltam most a vásárlásra mert ekkor akciósabb a gumivásárlás.Végülis annyit szeretnék hogy ajálj nekem gumit ami ilyen tiipusu kocsira ajálnanál és amit ajálnottál azt légyszives jellemezd.

Köszönöm:

Szabi

Kedves Szabi!

A kereskedők valóban mostanság kezdik beraktározni az előrendelt téli abroncsokat, így azokat az igazi szezon kezdetéig, azaz kb. október elejéig valóban olcsóbban lehet megvásárolni. Sok félreértéssel ellentétben a 4x4-es autókra is ugyanúgy kell a téli abroncs, mint az egy tengelyen hajtott társaikra. Az összkerékhajtás elinduláskor ugyan nagy segítség, de megfelelő abroncsok híján fékezéskor vagy kanyarban ugyanúgy csúszhat meg a 4x4-es hajtással felvértezett autó, mint első- vagy hátsókerekes közlekedési partnereik.

Amennyiben alapvetően közúton használod pick-upodat, valamilyen aszfaltra való 4x4-es téli mintázatot javasolnék. A '02-es Nissan pick-upon legvalószínűbb gyári méret a 235/70 R16. Vagy ezt, vagy a keskenyebb, de ugyanilyen átmérőjű 205/80 R16 méretet javaslom télire ehhez a géphez.

Bármelyik prémium márka (pl. Michelin, Pirelli, GoodYear, Bridgestone, Conti) tökéletes választás lehet, de másodmárkák (pl. Fulda, Dunlop stb.) is rendelkeznek remek téli mintázatokkal. A végső választást ízlésedre és pénztárcádra bízom!

Üdv:

Gumidoki