Yokohama vagy Vredstein?

2006.09.30. 12:43
13-18 ezer forint között vennék abroncsot

Kedves Gumidoki!

Úgy érzem időben el kell kezdenem körülnézni a téli gumi piacon. Ezt meg is tettem de a legtöbb teszt egymásnak mond ellent, valamint nincs is bennük nagy bizalmam. Nem úgy Önben! Idén szeretném lecserélni öreg téli abroncsaimat 185/60R14-es méretben keresek abroncsot 13-18Eft közötti áron. Két abroncsot találtam eddig szimpatikusnak, az egyik Yokohama V901-es mintázata, a másik Vredstein Snowtrack 2-es. Ön ebben az árkategóriában mely abroncsot ajánlaná figyelmembe, és az említett két abroncs közül melyiket tartja jobbnak?

Köszönöm:

Fekete Tamás

Kedves Tamás!

Köszönöm a bizalmat! Az abroncstesztek nem feltétlenül mondanak ellent egymásnak. Különböző méretekben, különböző autókon és eltérő körülmények között viselkedhet másképp ugyanaz az abroncsmintázat. Valamint vannak olyan tesztek, amelyet valamely abroncsgyártó "szponzorál", ezeken nyilvánvalóan jól szerepelnek ennek a gyártónak a termékei... A függetlennek mondható ADAC tesztek sorolhatók a legmegbízhatóbb összehasonlítások közé.

Az Ön által említett két mintázat közül egyértelműen és magasan a Snowtrack 2 a jobb. Ezenkívül a Pirelli W190Snowcontrolt ajánlom figyelmébe!

Üdv:

Gumidoki