99-ben gyártott Pirelli

2006.10.19. 16:12

Jutányos áron kapnám, bár szerintem kissé öreg

Kedves Gumidoki!

Egy ismerősöm eladásra kínált nekem 4db pirelli (W 190 Direzionale) téli gumit , elég jutányos áron. A mintázatával meg is lennék elégedve , az állapota is jó (egyenletesen kopott , 5-7 mm , nincs "kiszáradva" , kirepedezve) csak a DOT szám (379) aggaszt egy kicsit. Ha jól tudom , akkor ez egy '99 , 37-ik hetében gyártott gumi. nem öreg ez egy kicsit? vagy feltehetem még erre a szezonra?

Köszönöm:

Imre

Kedves Imre!

Így van, helyes a DOT-számból történő kormeghatározása. Ezen abroncsok árának nagyon jutányosnak kell lennie ahhoz, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. A gyártók általában a 6 éves kort jelölik meg határesetként. Az ilyen, illetve ennél öregebb abroncsok szerkezete, anyaga elfáradhat, futófelülete megkeményedhet, összességében újkori tulajdonságainak már csak töredékét tudja nyújtani a termék.

Ha tényleg ránézésre rendben vannak ezek a gumik, nincsenek elszíneződve, megrepedezve, csak akkor használja őket! A profilmélység alapján is maximum egy szezon van már csak ezekben az abroncsokban. A téli abroncsokat ugyanis 4 mm-es profilmélység alatt ajánlott cserélni!

Üdv:

Gumidoki