Használt gumit vennék

2007.03.20. 07:25

Milyen profilmélység, gyártási év felelhet meg?

Kedves Gumidoki!

Használt gumit szándékozom vásárolni,mivel újra sajnos nincs pénzem. Az a kérdésem,hogy milyen profilmélységgel érdemes még venni és milyen gyártási évvel ,mert gondolom egy 5 éves használt gumi még ha van rajta profil "bőven"nem használható már sokáig.(peugeot 206-ra 175/65/r14 lenne a darab)

Köszönöm:

Brúnó

Kedves Brúnó!

Azzal kezdeném, hogy én nem vagyok híve a bizonytalan előéletű, az előző tulaj nemtörődömségéből adódó hibákat rejthető használt abroncsok megvásárlásának. Én azt tanácsolom, hogy 3 évnél idősebb abroncsot használtban se vegyen! A gyártási időt a DOT-szám egyértelműen megmutatja. Profilmélység tekintetében pedig általánosságban igaz, hogy minél nagyobb, annál jobb. Konkrétan 5-6 mm csatornamélység alatt - véleményem szerint - ne vásároljon meg semmilyen abroncsot.

Ez nem egy olyan nagy méret, ebben viszonylag olcsón hozzá lehet jutni új abroncsokhoz is. Lehet, hogy a használttal néhány ezrest spórol, de egy vészfékezésnél kiderülhet, hogy jobb döntés lett volna kicsit drágábban az új abroncs megvétele. Egy új abroncs igaz, kicsit magasabb áron, de futásteljesítményben is jobbat nyújt.
Szerintem elgondolkodtató dolgok ezek...

Üdv:

Gumidoki