Frissen vett kerék centrírozása

2007.04.04. 11:05
Szükséges? Átvertek?

Kedves Gumidoki!

Segítségét szeretném kérni a következő ügyben! Tegnap egy gumikereskedésben vásároltam 4db új MOMalufelnit, gumival. Nem vagyok benne biztos de van egy olyan gyanum, hogy eladásnál becsaptak és nem tökéletes minőségű árut kaptam... (Be kellet jelentkezni hozzájuk és a megbeszélt időponta már felnire szerelten voltak a gumik, amelyeket gyorsan felraktak az autóra.)

Érdekelne, hogy ön szerint lehet-e az a felni/gumi új, amelyiket 40g súly ellensúlyoz ki, a négy kerékből 1 nincs súlyozva, 1db 35 és 2db 40grammal van terhelve. Az új gumit és felnit is súlyozni kell centírozásnál, nem csak a sérültet? Azt is észrevettem, hogy a jobb oldalra felszerelt gumik egy piros festékpöttyel meg vannak jelölve a márka feliratnál. Ennek lehet jelentőssége?

Köszönöm!

Kedves Levélíró!

Megnyugtatom, az új felni-gumi kombót is általában centrírozni kell. Gondoljon csak bele, már a szelep felnibe szerelése is megváltoztatja annak kiegyensúlyozottságát, amit ellensúlyozni kell. Az abroncsszerkezetben is vannak átlapolások, amelyek ha nincsenek centrírozva, berázzák a kereket. Szóval véleményem szerint aggodalomra nincs ok, sőt minden rendben!

Üdv:

Gumidoki