2005-ös Polóra alufelni, folytatás

2007.07.06. 23:17
Mi a felni középfurata?

Kedves Gumidoki!

Először is köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál nekem! Megmondom őszintén most rendeltem először neten és így valószínű jobb lett volna előtte kikérni egy szakember véleményét is. Mindegy!

A kérdésedre megmondom őszintén nem tudok válaszolni! ( nem értek hozzá s csak a neten való utánnajárás után tudom, hogy mit jelentenek egyáltalán ezek a számok illetve az ET(mondjuk ezt épp a te egyik válaszodból...) De ha ez segít felni vásárlásakor a program kérte az adatokat:
- Márka: VW,
- Átmérő: 15col,
- Gyártási év: itt már volt egy kis bökkenő, mert ami szerintem neke jó az: 2001.11-( 5csavaros-gyári: 185/60R14) majd ezt követően a kidobott listából választottam egy alufelnit!!! )

Ez az 57mm amit kérdezel ez micsoda is konkrétan???

Köszönöm:

Hegyi Tamás

Kedves Tamás!

A felni középfurata a felni közepén fúrt lyuk átmérője mm-ben. Ez a Te esetedben 57 mm kell legyen. Ha az általad vett felnin ez a méret nagyobb, akkor tehermentesítő gyűrűvel kell leszűkíteni erre az 57 mm-es átmérőre.

Ez azért fontos, mert a kerékcsavarok csak rögzítik a felnit, viszont ez a középfurat központosítja a kereket. Ha ez nem történik meg, nagyobb sebességnél rázni fog a kerék, ami egyrészt kellemetlen, másrészt további problémák forrása lehet.

Üdv:

Gumidoki