Válasszam a kedvezőbb árfekvésű Matadort?

2007.10.12. 19:50

Vagy inkább ragaszkodjak a csúcsminőséghez?

Kedves Gumidoki!

Az kérdésem a télgumival kapcsolatos. Szükségessége nem kérdés, de a típusválasztásban nem sikerül zöldágra vergődnöm. Hitelesnek tűnő tesztek 3 méter különbségről is beszámolnak bizonyos szituációkban fékezéskor, ami azért nem utolsó szempont.

Sok embert véleményét kérdeztem, de megoszlanak. A Suzukimra én Continental (esetleg Michelin) típusú gumiabroncsra gondoltam, de ezzel szemben a Matadornak kedvező az ára és viszonylag sokan meg is vannak vele elégedve. Választatok-e biztonsággal alacsonyabb árfekvésű Matadort, vagy ragaszkodjak a csúcsminőséghez?

Köszönöm:

Márton

Kedves Márton!

Valóban nagy különbség lehet az egyes téli (és persze a nyári) mintázatok tulajdonságai között. A magasabb kategóriájú termék azonban jobb minőségű és tartósabb is általában, mint olcsóbb társai. Döntse el Ön, hogy a magasabb ár megér-e Önnek ennyit! Nézzen jól körül az abroncspiacon, mert amíg nincs itt az igazi szezon, csúcsterméket vehet meg annyiért, amennyibe egy gyengébb termék fog majd kerülni, ha leesik a hó. Így aztán kompromisszumot sem kell kötnie...

Üdv:

Gumidoki