Clio gyári gumimérete

2010.03.31. 09:47

Kedves Gumidoki!

Van egy 2002-es, 1,2-es Renault Clióm. Sajnos nem tudom a gyári gumiméreteit. Ezt szeretném tőled megérdeklődni. Jelenleg 185/60 R14-es gumik vannak rajta (már így vettem), amikkel lényeges gondom nincs, csak azt vettem észre, hogy a legkisebb nyomvályúk is nagyon megvezetik az autót, sokat kell korrigáljak, főleg nagyobb tempónál. Bár megjegyezném, hogy nem volt még ilyen könnyű autóm, és lehet, hogy más kisautóknál is így van, de nincs viszonyítási alapom. (futómű teljesen rendben van)

Előtte egy Lancia Dedrám volt, nála nem volt ilyen gondom, akár 180-as tempónál is elengedhettem a kormányt, még rossz úton is, és csak szépen suhantunk tovább. Csak a mélyebb vályúk vezették meg. És itt egy érdekesség, a gumimérete ugyanez volt, tehát 185/60 R14.

Segítségedet előre is köszönöm!!!

Üdv: Zoli

Kedves Zoli,

A kerékméret valóban fontos tényező az autó iránytartásában, stabilitásában. De legalább ilyen fontos a futómű állapota, vagy pl. az abroncsokban lévő nyomás.

Az Ön autója kétféle 14"-os mérettel jöhetett ki a gyárból, ez a 185/60 R14 és a 175/65R14. Ha az autóval egyébként minden rendben, de Önt továbbra is zavarja a nyomvályúk elhúzó hatása, cseréljen majd az utóbbi, keskenyebb méretre!

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.