Strapabíróbb az alufelni, mint a lemez?

2010.07.20. 16:56

Tisztelt Gumidoktor!

A kérdésem arra vonatkozna, hogy egy W168-as A Mercedes 190/50 R15 átmérőjű kerekek esetén a gyári acélfelnik helyett eredeti Mercedes, azonos méretű könnyűfém felnivel komfortosabb-e a vezetés. A problémám, hogy az alacsony oldalfal miatt minden úthibát érzékelek az autóban utazva, és úthibából itthon bőven kijut. A kérdésem, hogy strapabíróbb-e a gyári alufelni, mint a lemezfelni, és enyhít-e a gondomon? Vagy esetleg erre vonatkozóan más tanácsa, segítsége van-e? Jól gondolom, hogy az alufelni erősebb, és mi van a sérülhetőségével? Új nyári gumijaim vannak, nem nagyon szeretnék más méretet venni.

Válaszait előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Nándor

Kedves Nándor,

Pont fordítva van. Az abroncsméret ugye adott (195/50 R15). A lemezfelnivel komfortosabb az autó és kevésbé sérülékeny a kerék. Az alufelni ugyan valóban masszívabb, de könnyebben is törik, míg a lemezfelni maximum „csak" deformálódik. Ha baj van, a lemezfelni javítása, netán pótlása is olcsóbb feladat. Én, ha a kinézet másodlagos, mindenképpen a lemezfelnis megoldás felé terelném…

Üdv,
Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.