Négyévszakos vagy téli/nyári csere?

2014.06.03. 09:36

Kedves Gumidoktor!

Most vettem egy Volvo XC90-t amin négyévszakos gumik vannak. Előző autómnál éveken keresztül nyári illetve téli gumikat cserélgettem az évszaknak megfelelően. Az autót elsősorban a városban illetve néha országúton használom. Kérdésem,hogy Ön szerint mit lenne érdemesebb használnom a Volvón? Esetleg egy drágább, minőségi négyévszakost (amit senki nem ajánl) ,vagy egy normál nyári-téli garnitúrába áldozzak pénzt, és cserélgessem őket? Éves futásteljesítmény kb. 15 000 km, amire használom az autót.

Üdv! Norbert

Kedves Norbert,

A Volvo XC90 tipikus SUV. Összkerekes, magas és súlyos kombi. Én melegen javaslom rá a külön téli és külön nyári szett használatát. A négykerékhajtás miatt lehet, hogy elindul csúszós úton is nyári gumival, de megállni, vagy befordulni nem fog tudni vele. A két szett szezon-abroncs egyébként nem dupla kiadás, hiszen amíg egyik dolgozik, addig a másik "pihen" és nem kopik. Viszont minden évszakban biztonságban tudhatja a bent ülőket, illetve a többi közlekedőt!

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.