Milyen a kínai gumi?

2014.06.27. 11:54

Kedves Gumidoki,

Vettem egy használt Xsara Picassót, adtak hozá egy szett újnak kinéző téli gumit is. Ezeket mostanában rakattam fel, 185/65 R15 méretű Infinity Winter-Hero INF-046. Sosem hallottam a márkáról, illetve egy kis keresés után pont Te húzod le 2010-ben. Most, három év után van róla valami tapasztalat, vélemény? Használjam nyugodtan, vagy dobjam fel őket aukcióra és vegyek valami normális márkát?

Köszönöm szépen, Laci

Kedves Laci,

Nos, én továbbra sem vagyok túl nagy véleménnyel e kínai csodáról. Tény azonban, hogy többen megelégedéssel és probléma nélkül használják. Ám van olyan is, aki nem zárta a szívébe... Én úgy gondolom, mivel ajándékba kapta, próbálja ki. Ha nem jön be, még mindig lecserélheti, de mi van, ha bejön?! (o: Így, vagy úgy írhatna majd nekem-nekünk a tapasztalatairól...!

Üdv, Gumidoki

Kedves Gumidoki,

Sajnos az elmúlt tél nem volt igazi tél, így nem tudtam rendes körülmények között kipróbálni a lent említett téli gumit (aminek elírtam a típusát, nem 046, hanem 049). Egy biztos, a gumi baromi hangos. Minden sebességtartományban uralja a menetzajokat, búg, mint amikor montenbájkkal tekerek. Persze meg lehet szokni, de kezdetben nagyon furcsa volt, a nyári Kléberekhez képest sokkoló a különbség. Hóra, jégre nem nagyon tévedtem vele, nedves úton próbáltam. Sosem hozott ijesztő szituációba, ami feltűnt, hogy nedves úton emelkedőn álló helyzetből túl könnyen elpörög. Ezektől eltekintve nem volt vele baj, bár sosem próbálgattam a határait, nem nagyon mentem vele gyorsabban 110-nél. Low budget autózáshoz, ésszerűen használva szerintem oké, csak fejebb kell tekerni a hangerőt a rádión. :-)

Üdv, Laci

Kedves László,

Nagyon köszönöm értékes visszajelzését, engedelmével közkinccsé tesszük!

Üdv, Gumidoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.